Get Adobe Flash player

Cikkek

Szabályzat


A fórumba csak regisztrált tagok írhatnak. A regisztrációhoz egy még nem foglalt felhasználói névre, jelszóra és egy mûködő e-mail címre van szükség, valamint az alant található szabályzatunk elfogadására.

Szabályzat

  1. A választott felhasználói nevet és jelszót kérjük gondosan megőrizni, ezek elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásból származó károkért minden esetben az eredeti felhasználó felel!
  2. Tilos már létező felhasználói névhez nagyon hasonló új névvel regisztrálni, amennyiben az alkalmas jelenlegi felhasználóink megtévesztésére, vagy az "alteregó" lejáratására. Tilos továbbá olyan felhasználói nevet választani, amely más személyiségi jogait sérti, vagy vulgáris, kulturálatlan, faji, vallási, politikai vagy egyéb megkülönböztetésre alkalmas szót/szavakat tartalmaz!
  3. A fórum használata ingyenes. Lukácsháza fenntartja a jogot a fórum területein hirdetések elhelyezésére. Mivel ezek a hirdetések a szolgáltatás szerves részét képezik, s szükségesek a fórum hosszútávú üzemeltetésének biztosítására, kérjük ne használjon bannerszûrő programokat. Tilos olyan hozzászólások elküldése, amely a fórum megjelenését vagy használhatóságát rombolja. Az üzemeltetőnek joga van a regisztrációnál megadott e-mail címre üzeneteket küldeni a rendszer mûködésével kapcsolatban. A megadott e-mail címeket viszont harmadik félnek nem adja ki.
  4. Az üzenetekben, bejegyzésekben tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, a rendes eszmecsere megzavarására, az obszcén és vulgáris szavak alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, politikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet használata. Ezeket a hozzászólásokat a moderátorok törlik.
  5. A fórum pártfüggetlen hírközlési csatornaként kíván a lakosság rendelkezésére állni, ezért tilos a fórumban a pártok népszerűsítése. Ezek a hozzászólások szintén törlésre kerülnek a moderátorok által.
  6. Szigorúan tilos bármilyen, a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvének hatálya alá eső illegális tevékenység, törvénysértés elkövetésére bujtó megjegyzések beírása, vagy ilyen tartalommal rendelkező képek, weboldalak linkelése, vagy arra hivatkozás. Ilyen esetben a felhasználó azonnali hatállyal kitiltásra kerül.
  7. A fórumon még apróhirdetés jelleggel is tilos hirdetést, reklámot közzétenni.
  8. A felhasználó a hozzászólás elküldésével lemond szerzői jogáról, melyet követően semmilyen anyagi, vagy más jellegû követeléssel nem élhet az írt vélemény tartalmát illetően.
  9. Bár az üzemeltetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a fórum mentes legyen a vulgáris szavaktól, kulturálatlan hozzászólásoktól illetve a valótlan állításoktól, a Lukácsházi Önkormányzat a fórumra írt hozzászólások tartalmáért és hitelességéért nem vállal felelősséget. Ennek következtében a fórumon közölt esetleges fals adatokból származó károk miatt semmiféle módon nem vonható felelősségre.
  10. A moderátoroknak és üzemeltetőknek jogukban áll a témák címeinek megváltoztatására, ha úgy ítélik meg, hogy az új cím a fórum használatát könnyíti meg.
  11. A moderátorok feladataikat felkérés alapján végzik, feladatuk a fórum szabályzatának, alapelveinek betartatása, a nem megfelelő hozzászólások törlése. A moderátorok által írt vélemények, üzenetek, hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a Lukácsházi Önkormányzat - mint jogi személy - álláspontját.
  12. Tilos a fórumon található bejegyzések engedély nélküli utánközlése akár elektronikus, akár nyomtatott formában, bármilyen szöveges vagy képi információról legyen is szó.
  13. A Lukácsházi Önkormányzat fenntartja a jogot a fórum használatának korlátozására, vagy a fórum megszüntetésére, amennyiben érdekei ezt kívánják.
  14. A fórum üzemeltetése bármikor, saját hatáskörében megváltoztathatja a fórum szabályait, melyről itt, a szabályzatban ad tájékoztatást.

Javaslatok

  1. Kérdéseket közérthetően, jól átgondoltan érdemes megfogalmazni, nem túl röviden, de nem is túl hosszan. A hosszú üzeneteket általában kevesebben olvassák végig. A jó kérdés nagyobb eséllyel kerül megválaszolásra, mint egy rosszul megfogalmazott.
  2. Kerüljük a parttalan vitákat, ezek nem viszik előrébb a társalgást. Csak konkrétan, tényszerûen és segítőkészen érdemes válaszolni egy-egy feltett kérdésre.
  3. Ne közöljünk a hozzászólásban, vagy annak egy részében a témához nem kapcsolható szövegeket. Az offtopic, témán kívüli hozzászólások a megfelelő csoportba, vagy ha ilyen nincs, akkor a "Minden, aminek máshol nincs helye" rovatba kerülnek.
  4. Új téma létrehozásakor kerüljük a túl általános elnevezéseket, próbáljunk meg minél informatívabb és egyértelmûbb címeket kitalálni. A témákat a megfelelő rovatokba kérjük elhelyezni!